Kärlekens seger

Vi tror på kärlekens seger

Guds kärleksfulla planer och tankar för människan krossades, när ondskan trängde in och människan började roffa åt sig och utnyttja andra. Själva Skapelsen stördes i sin grund när andra lagar började råda. Bibeln säger att Skapelsen sörjer. Men det finns ett hopp!

När Jesus gick till det yttersta i att handla i kärlek, då ondskan ansatte honom som värst, började ondskans grepp om människan och Skapelsen att brytas. Det var en försmak av den seger som en gång ska komma. Bibeln visar att Gud inte har tappat greppet om världen även om han leasat ut den till människorna på ganska lång tid. En dag tänker han sätta punkt för friheten att välja fel. Han kommer att upprätta sitt rike, där världen styrs efter hans kärleks lagar, där rättvisa råder och ingen gör den andre ont. Då får plågade människor vila ut och det goda som vi inte lyckades förverkliga i det här livet, får vi möjlighet att förverkliga där. Det blir en Guds och mänsklighetens totala revansch mot det onda.

Vill du vara med? Inträdesbiljetten i Guds rike är att tro på Jesus och bekänna färg. Jesus vågade tro på oss så mycket att han gav sitt liv för oss. Att vi vågar lita på honom är inte något anmärkningsvärt. Det märkvärdiga är att han vågade tro att vi skulle förstå och ta emot hans kärlek och ge honom gensvar. Att vi törs släppa in honom i våra liv är inte det stora vågstycket. Det är att han törs släppa in oss i sin värld. Han skäms inte för att identifiera sig med oss. Har vi överhuvudtaget någon anledning att skämmas för att identifiera oss med honom?

Ty om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad. Hjärtats tro leder till rättfärdighet och munnens bekännelse till räddning.
Romarbrevet kap. 10, vers 9 och 10

Visst kan man skämmas över hur kyrkliga och kristna representanter har förbrutit sig under århundradena. Det finns inget värre än ondska som begås i Guds namn. En sann Jesu efterföljare bör kritisera och ta avstånd från ondska i kristendomens namn, mer än någon annan ondska, eftersom den skadar Jesu namn och tilltron till vår Gud värre än något annat.

Varenda en som tror på Jesus förväntas kämpa för kärlek, rättvisa, godhet och tro, var vi än är. Varje troende är en Jesu ambassadör som i ord och gärning representerar honom. Vi är hans mun och hans händer på jorden. Det är den största lycka att leva sitt liv för något som överlever våra korta liv – att staka ut sin väg mot evigheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s