Barn och ungdom

Barn- och ungdomsgrupper

En viktig del av kyrkans liv är alla barn- och ungdomsgrupper. Barn och ungdomar är inte vår framtid. De är NU, och är en viktig del av vårt samhälle. Deras behov och frågor behöver tas på allvar, också i kyrkan. Lekebergskyrkan har tre olika grupper för olika åldrar. Allt efter behov och ledartillgångar är vi öppna för att starta andra grupper, t.ex. babymusik eller barn- och ungdomskörer. Kom gärna med förslag och önskemål!

Spårarscout

Spårarscout är småscouter från sex till nio år. Aktiviteterna är blandade och lättsamma.
Tid: Torsdagar 18.00–19.30.

Upptäckarscout

Upptäckarscout inriktar sig på åldern tio till tolv år. Man kan stanna kvar längre och tillfälle ges att tränas in som hjälpledare och sedan ledare. Förutom att scoutarbetet vill förmedla en kristen värdegrund, vill vi också inspirera till ett aktivt friluftsliv och naturintresse. Scouting är en utmärkt form för att utveckla barns och ungdomars samarbetsförmåga och ansvarskänsla.
Scoutarbetet i Lekebergskyrkan sker i samarbete med Equmenia.
Tid: Måndagar 18.30-20.00.

Konfirmationsundervisning

Lekebergskyrkan har konfirmationsundervisning vissa år beroende på möjlighet och hur många som är intresserade att delta. Undervisningen har – förutom grundläggande kunskaper vad en kristen tro är och innebär – haft profil mot främlingsfientlighet. På detta sätt har ungdomarna som deltagit kommit ut på en lärorik resa till Polen och Auschwitz bland annat.

Om du eller ditt barn är intresserad av att delta i konfirmationsundervisning så hör av dig via epost.

Läger

Lekebergskyrkans ungdomsarbete sker i samarbete med de olika samfundens ungdomsorganisationer och deras distriktsavdelningar. Genom dessa har vi möjlighet att erbjuda lägervistelser för både scouter och tonåringar. Vi vet att lägervistelser kan ge positiva minnen och upplevelser för livet. Det finns läger på jullov, sportlov och sommarlov.

LKU – Lekebergskyrkans ungdom

Barn- och ungdomsgrupperna i Lekebergskyrkan samordnas genom LKU, Lekebergskyrkans Ungdom. Arbetet leds av ansvariga ledare för respektive grupper, representanter från tonåringarna, samt pastor och anställd ungdomsledare. Genom gudstjänster för alla åldrar skapar vi ett par gånger per termin möjlighet för barn och ungdomar att tillsammans med de vuxna uppleva gudstjänster, där form och innehåll är anpassade för dem, och där barn och ungdom också är med och utformar innehållet i gudstjänsten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s