En God Jul

Vi önskar ju varandra en God Jul så här års. Vi skriver det på kort eller skickar iväg mejl eller bara säger det till bekanta vi träffar i affären. Men vad menar vi med det? Är det att vi önskar någon att lyckas laga några riktigt goda pepparkakor, eller att man ska få de julklappar man önskar, eller är det att man önskar god gemenskap med släkt och vänner?

Det finns de som aldrig är så ensamma som över jul, för då förväntas det att man ska ha människor omkring sig. Ensamheten blir så tydlig när det är så stort fokus på gemenskap som det är under julen.

Hur ensamma vi än kan känna oss under jul eller hur många människor vi än har runt omkring oss över jul så spränger julens budskap alla gränser. Julens budskap är att Gud ville och vill fortfarande ha gemenskap med oss. Han gjorde det så till den grad att han blev som en av oss, i halmen bland djuren.

 Vi kan önska varandra en God Jul i vetskapen om att Gud är god och har visat sin kärlek till den grad att han blev människa. Gud har visat oss genom Jesus att han vill gemenskap med oss. Det önskar jag du ska få uppleva den här julen, ja hela livet. Att du aldrig går ensam, för Gud har kommit hit och visat att han är angelägen om dig.

Även om vi kan känna och förstå att Gud är nära oss behöver vi ändå varandra. Så välkommen till våra samlingar! God Jul!

/Thomas Sandin

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s