Gud vill relation

Hoppas din sommar har varit fin. En del har varit ensamma i sommar, andra hinner inte upprätthålla alla relationer under sommaren. Hösten kan då bli en befrielse för många. Rutiner kommer igång igen. Man får ett sammanhang, relationer och gemenskap i vardagen. Men många är fortfarande ensamma.

Vi lever i världens ensammaste land. Sverige har flest ensamhushåll i världen. Av 4,7 miljoner hushåll så lever 1,8 miljoner helt själva, mer än var femte person. Många av dem har säkert naturligt vardagligt umgänge med andra men väldigt många har det också mycket ensamt.

När jag såg på nyheterna härom veckan blev jag förvånad över rapporteringen om hur många som också dör i ensamhet utan någon begravning. Är det så här det ska vara? Kan man säga att man lever i ett välfärdssamhälle när det ser ut så här? Jag tror vi har mycket att lära av de människor som kommer nya till vårt land från mer kollektiva kulturer där man tar hand om varandra på ett helt annat sätt.

Vi blir heller inte mindre ensamma av att leva i det mest sekulariserade landet i världen. Många känner att de inte har någon Gud att vända sig till.

Vi i Lekebergskyrkan vill vara en motkultur till denna ensamhetskultur som blir mer och mer påtaglig i vårt land. Vi vill vara din gemenskap både till helg och till vardags, så välkommen till våra samlingar. Vi tror på en Gud som vill relation med dig och mig personligen. Det har han visat genom Jesus som kom hit och visade oss att han vill gemenskap till den grad att han dog för oss. Vi tror att vi är skapade till relation med varandra och med Gud. Välkommen!
/Thomas Sandin

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s