Om personuppgifter

Under ett år har vi med mångas hjälp försökt uppdatera  församlingens adressregister. Det är nu klart, men enligt en ny personuppgiftslag (GDPR) så är  vi skyldiga att informera om vilka uppgifter församlingen har på medlemmarna och  vad uppgifterna kommer att användas till. Information om detta finns numera publicerat här på vår webb-plats.

Adressbok

För att kunna dela ut en adressbok till våra medlemmar  måste vi ha ett samtycke från var och en. Ett mail eller pappersbrev skickas ut till alla medlemmar och man måste svara ja eller nej. Det betyder att vi måste envist söka alla medlemmar för att få ett personligt svar.

Fotografering i kyrkan

Att ta kort för det egna familjealbumet är tillåtet. Men om bilder eller filmer publiceras på sociala medier, blir GDPR, Dataskyddsförordningens regler (The General Data Protection Regulation) tillämpliga. Det betyder att man måste ha medgivande av alla som kan identifieras på bilden. OBS Tänk på att en person kan identifieras även bakifrån.
Det kan handla om invandrare eller deras anhöriga som kan få problem om det blir känt i deras hemland att de deltar i ett kristet sammanhang. Det kan också handla om personer med skyddad identitet
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s